Meddig ígérget még Kiss Garantálom János? – kérdezi a Jobbik

Megosztás

Ismét elkezdték számonkérni a megválasztott fideszes Kiss János választási ígéreteit, amikre mind garanciát vállalt. De valahogy ugyanúgy nem akarnak teljesülni (legtöbbször el sem kezdődnek a munkálatok), mint a Diósgyőri vár és az Ellipsum, amiért szintén egyszemélyi garanciát vállalt. Erre a hatalmas ellentmondásra hívta fel a figyelmet a miskolci Jobbik.

A párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, egyben a II. sz. választókerület elnöke, Kovács Imre István a városrészben tartott sajtótájékoztatót. A helyi politikus Kiss János országgyűlési képviselő parlamenti választásokat megelőző kampányígéreteit felidézve tette fel a kérdést a sajtóeseményen:

“Meddig ígérget még Garantálom János? Mikor veszi végre a választókerületében élő választókat emberszámba?”

Kovács Imre István szerint ugyanis a térség fideszes honatyájának tennie kellene azért, hogy a Diósgyőrben, Majláthon, Hámorban, Lillafüreden és Ómassán élők számára elérhetővé váljanak példának okáért a kormányablak nyújtotta szolgáltatások.

“Miért kell a városrészek lakosságának, mintegy harmincezer embernek a legapróbb, online nem elintézhető kormányzati szolgáltatáshoz többet utaznia, mint például a Felsőzsolcán élőknek?” 

– hangzott el a választókerületi elnöktől, aki emlékeztetett továbbá arra, hogy a kormánypárti képviselő bevásárlóközpontot is ígért a helyieknek. Így Kiss János munkájának – állapította meg a Jobbik-Konzervatívok vármegyei elnöke – semmilyen, a miskolciakat érintő pozitív hatása nincs. (via Minap) A félbehagyott Diósgyőri várat és a szinte alig nyitva tartó, hibáktól hemzsegő Ellipsumot most nem is elemezték az ellenzék részéről, pedig ezeknek is egy személyben volt biztosa Kiss.

Ehhez némi adalék, hogy nézzük megy egy pillanatra, hogyan áll az a bevásárlóközpont, amit a választások előtt megígért a Fidesz Bulgárföldön, már a pontos helyét is ismertették. Hát, nem úgy tűnik, hogy gőzerővel haladna a munka, egy kapavágás sem történt. Igaz, sokak szerint ez előnyös, hiszen újra lesz mit megígérni 2024-ben, amit a választópolgárok nagy örömmel újra elhihetetnek.

A bulgárföldi “bevásárlóközpont” ígérete is kezd messzire szállni, mint a többi léggömb

Egy hozzászóló felhívta a figyelmet, hogy szintén hangzatos választási ígéret volt Kiss János részéről, hogy a Kiskötő utcát leaszfaltoztatja. Való igaz, még csak 1,5 év telt el, de jelenleg itt tart a leaszfaltozás (sehol).

De az eddigi tapasztalatok alapján a magyar ember feledékeny, ezekre alig emlékszik. Le kell tenni tíz alapkövet 2026 első három hónapjában és minden rendben is lesz.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek